FO Peanut Butter Cookie


Perustiedot


Kutsumanimi: Pidge

Rotu: Welsh B

Sukupuoli: Tamma

Syntynyt: 3.4.2011

Väri: Vaaleanrautias

Painotus: Esteet

Tekijä: Hipsu, kht Foresta

Ko: Helppo A

Re: 100 cm

Rekisterinumero: 20-00187

Tullut minulle 27.8.2017

Ei tunnettua sukua. 

Luonne

Pidge on pieni mutta pippurinen tamma, jolta ei luonnetta puutu. Se ei kuitenkaan ole lainkaan tammamainen, vaan ennemmin orimaisen utelias tapaus. Monet ovatkin hämmentyneitä kuullessaan Pidgen olevan tamma, sillä se ei oikein näy ulospäin. Pidge ei erityisemmin välitä huomiosta eikä nauti pitkistä harjaustuokioista, mutta tykkää seurailla tallin tapahtumia karsinastaan korvat höröllä. Tamma on myös varsin perso ruualle, ja pitää kaikista, jotka antavat sille makupaloja. Taluttaessa pitää olla tarkkana, että poni ei itse päätä kulkusuuntaa. Se voi normaalisti tarhata vain ruunien seurassa, mutta varsan saatuaan se on viihtynyt myös tammalaumassa ilman isompia ongelmia.

Pidge oli ennen tallini estekisaratsu, mutta jäätyään vähän pieneksi siihen hommaan, tamma viettelee nykyään rennompaa elämää. Ratsastaessa se on energinen ja herkkä, ja pukittelee helposti joko turhautuessaan tai innostuessaan. Esteet ovat Pidgen ehdoton ykköslaji, se on älyttömän ketterä ja kuuntelee ratsastajaa tarkasti sekä hyppää kaiken mitä eteen laitetaan epäröimättä. Haasteena onkin saada poni rauhoittumaan ja laukka pyörimään hyvin esteiden välillä. Esteen jälkeen Pidgellä on tapana vetää pää alas ja pukittaa muutaman kerran, mutta ei se tosissaan yritä ratsastajaa pudottaa vaan on vain innoissaan.

Kouluratsastukseen Pidgellä menee nopeasti hermot, se on tamman mielestä ihan tylsää ja vaativammat tehtävät saavat sen turhautumaan helposti. Sillä on myös varsin ponimaiset kipittävät askeleet, ja vaatii paljon työtä saada sen askeleisiin ilmavuutta.

Maastossa Pidge ei pelkää mitään, mutta jarrut ovat usein hukassa. Varsinkin laukkapätkillä tamma tykkää heitellä isojakin pukkeja ja sen jälkeen yrittää lähteä käsistä. Kun näihin ominaisuuksiin osaa varautua, maastoilu sujuu ongelmitta.

Pidge sai varsan keväällä 2020 ja on siitä asti viettänyt rentoa mammalomaa. Varsan saaminen on saanut tamman rauhoittumaan huomattavasti ja siitä on paljastunut uusia puolia, kuten toimeen tuleminen muiden tammojen kanssa. 

Luo kotisivut ilmaiseksi! Tämä verkkosivu on luotu Webnodella. Luo oma verkkosivusi ilmaiseksi tänään! Aloita