FS Opportunity


Perustiedot 


Kutsumanimi: Oppy

Rotu: Selle Francais (ranskanpuoliverinen)

Sukupuoli: Ori

Syntynyt: 8.7.2012

Väri: Ruunikko, pieni tähti

Painotus: Kenttäratsastus

Tekijä: Kajo, kht Fourways

Ko: GP

Re: 110 cm

Rekisterinumero: 20-00177

Tullut minulle 20.4.2019 


Luonne

Jos pitää helpoista hevosista, Oppy on siinä tapauksessa täydellinen yksilö. Se käyttäytyy jokaisessa tilanteessa moitteettomasti, oltiin sitten kotitallilla, reissussa tai kisapaikalla. Oppy rakastaa harjaamista ja rentoutuu siinä niin paljon, että saattaa usein jopa nukahtaa. Taluttaessa kunnioittaa ihmistä ja jättää ruokatupsuille nykimiset ja muut keljuilut tekemättä. Oppy tulee myös kaikkien hevosten kanssa toimeen ja jää laumassa mieluummin alempiarvoiseksi kuin alkaa haastaa muita. Tammojen läsnäolo ei paljoa hetkauta, vaan herra korkeintaan hörisee niille saadakseen huomiota. Oppya voisikin helposti luulla ruunaksi käytöksensä perusteella.

Ratsastaessa Oppy on rauhallinen mutta silti reipas ja motivoituu helposti erilaisista tehtävistä. Ori on todella osaava, mutta vaatii hyvän lämmittelyn ja osaavan ratsastajan, että sen parhaat puolet saa esiin. Jos ratsastaja ei ole tarpeeksi määrätietietoinen, Oppy käyttää sitä hyödykseen ja tykkää juosta kaula pystyssä selkää käyttämättä. Oppy on parhaimmillaan kuolaimettomilla ratsastaessa, sillä silloin se kuuntelee ratsastajaa erityisen tarkasti. Ori osaa myös kaulanaruavut ja on sillä menty myös kokonaan varusteetta.

Esteillä Oppy on varsinainen luottopeli, se ei ota nokkiinsa huonoista hyppypaikoista tai vinoista lähestymisistä vaan hyppää kuuliaisesti ratsastajan virheitä korjaillen. Varsinkin pienemmillä esteillä ori on kuin viilipytty, isommilla ja vauhdikkaammilla tehtävillä se saattaa ottaa vähän lämpöä ja imee esteille. Maastoesteitä Oppy rakastaa ja hyppää epäröimättä kaikenlaiset hökötykset.

Maastossa ainut ongelma saattaa olla Oppyn rakkaus vettä kohtaan. Jos polulla on iso vesilätäkkö, kiertämisen sijaan ori menisi mieluummin seisomaan lätäkköön ja kuopimaan vettä. Muuten maastoillessa Oppy on rauhallinen ja pysyy aina käsissä, ja sen kanssa voi lähteä vaikka kaupungin keskustaan lenkille.


Luo kotisivut ilmaiseksi! Tämä verkkosivu on luotu Webnodella. Luo oma verkkosivusi ilmaiseksi tänään! Aloita