FO Sunspot


Perustiedot


Kutsumanimi: Nasu

Rotu: Pintabian

Sukupuoli: Tamma

Syntynyt: 26.3.2013

Väri: Voikonkirjava

Painotus: Koulu

Tekijä: Hipsu, kht Foresta

Ko: GP

Re: 80 cm

Rekisterinumero: 20-00178

Tullut minulle 26.3.2020


Ei tunnettua sukua.

Kilpailutulokset

  • Kuulas Dressage Event 29.8.2020, Grand Prix 3. sija

Luonne

Nasu on kaikin puolin varsin mukava tapaus. Sillä ei oikein ole stereotyyppistä tammamaista käytössä, vaan se suhtautuu niin ihmisiin kuin toisiin hevosiin hyvin. Hoitaessa Nasua voisi käsitellä vaikka taaperoikäinen, sillä tamma ei tekisi pahaa kärpäsellekään. Nasu voi tarhata lähes kenen tahansa kanssa, mutta mikään lapanen tamma ei ole, vaan tarvittaessa osaa komentaa muita. Tamma on uusia asioita kohtaan aluksi epäileväinen, mutta tottuu nopeasti muutoksiin eikä stressaa niistä. Nasu on syntynyt Yhdysvalloissa karjatilalla, josta se päätyi muutaman mutkan kautta Saksaan tasokkaaseen ratsastuskouluun kouluhevoseksi ja lopulta minulle.

Kouluratsastus on ehdottomasti Nasun vahvin laji: siltä löytyy kärsivällisyyttä hioa vaativiakin tehtäviä kerta toisensa jälkeen ja se yrittää aina parhaansa. Vaikka tamman liikkeet eivät ole mitkään näyttävimmät, ne ovat kuitenkin tasaisen pehmeät ja mukavat niin katsoa kuin istua. Nasu ei varsinaisesti ota nokkiinsa ratsastajan virheistä, mutta siitä näkee heti mikäli ratsastajalla on esimerkiksi liian kova käsi. Nasu on herkkä ja mitä eleettömämpi ratsastaja on, sitä paremmin tamma työskentelee.

Esteistä Nasu pitää, mutta on epävarma hyppääjä ja vaatii osaavan ratsastajan. Tamma kieltää herkästi jos lähestyminen epäonnistuu, ja ottaa myös puomeja. Jos ratsastaja on osaava ja määrätietoinen, myös Nasun itsevarmuus kasvaa ja se on oikein kelpo peli varsinkin pienemmille esteradoille.

Nasun kanssa on yleensä mukavaa maastoilla, joskin pelottavat asiat kuten työkoneet saattavat pahimmillaan saada tamman jännittymään koko loppulenkiksi. Se riippuu vähän päivästä, joskus Nasun vieressä voisi räjäyttää pommin ja se ei sanoisi mitään ja toisena päivänä ohi ajava skootteri voi olla maailman kamalin asia. Vaimentava korvahuppu saa tamman rauhoittumaan huomattavasti, kun se ei kuule jokaista pientä ääntä.

Luo kotisivut ilmaiseksi! Tämä verkkosivu on luotu Webnodella. Luo oma verkkosivusi ilmaiseksi tänään! Aloita