Forestan Thunderberry


Perustiedot


Kutsumanimi: Mutka

Rotu: Suomalainen puoliverinen (FWB)

Sukupuoli: Ori

Syntynyt: 5.2.2012

Väri: Punaruunikko, kuonopilkku

Painotus: Yleis

Tekijä: Hipsu, kht Foresta

Ko: Vaativa A

Re: 100 cm

Rekisterinumero: 20-00179

Tullut minulle 5.2.2017

Luonne

Mutka on luonteeltaan varsinainen herramies eikä kykenisi tekemään pahaa kärpäsellekään. Hoitaessa ori seisoo paikallaan kuin tatti ja nauttii huomiosta täysin siemauksin. Joskus hän olisi innokas myös rapsuttamaan hoitajaa hampaillaan vastapalveluksena, mikä saattaa säikäyttää erityisesti hevosten kanssa kokemattomat, vaikka hevonen ei pahaa tarkoitakaan. Ison kokonsa vuoksi kävelee taluttaessa reippaasti, mutta taluttajaa kunnioittaen. Toisinaan Mutka on hiukan kaavoihin kangistunut ja muutokset tutussa talliympäristössä saattavat aiheuttaa herralle hiukan hämmennystä. Mitään se ei kuitenkaan kunnolla säiky, ja kodin ulkopuolella kaikki jännittävä työkoneista lentäviin muovipusseihin saa orin hädin tuskin heilauttamaan korvaansa.

Mutka on aina innoissaan lähdössä töihin ja harvassa on päivät, milloin herraa pitäisi erityisesti pyytää eteenpäin. Vauhtia tuppaa toisinaan olemaan vähän liikaakin, mutta kunhan lämmitellessä orin saa hyvin kuulolle, sujuvat vaativammatkin tehtävät hyvin. Kouluratsastuksessa Mutka yrittää parhaansa ja anteeksiantaa helposti ratsastajan virheet. Parhaiten ori toimii yksin ratsastaessa, sillä kentällä samaan aikaan olevat kaverit saattavat hiukan häiritä keskittymistä.

Esteillä Mutka vaatii osaavan ratsastajan, koska kokemattomalla ratsastajalla hän rupeaa helposti empimään ja kiemurtelemaan. Ori rakastaa hyppäämistä ja parhaimmillaan hyppää vaativiakin tehtäviä hyvällä tekniikalla, mutta pudotukset ja kiellot saavat sen helposti epäröimään. Koulupuoli onkin selvästi se Mutkan juttu, mutta hypyt piristävät kivasti mieltä silloin tällöin.

Mutka rakastaa myös maastoilua ja onkin melkoinen unelmaratsu siihen hommaan, se kävelee käytännössä mihin vaan epäröimättä ja pysyy rauhallisena, vaikka muut hevoset säikkyisivät. Sen kanssa voi hölkkäillä pitkiä pätkiä rauhallista ravia tai laukata täyttä vauhtia pellolla, ja ori pysyy silti aina käsissä.

Kisapaikoilla ori tykkää moikkailla uusille kavereille, ja haluaisi päästä tutustumaan kaikkiin uusiin hevosiin kuin koira. Kisaradalla Mutka kuitenkin tajuaa tilanteen ja keskittyy täysillä suorittamaan. Ori on käynyt kisaamassa ihan SM-kisojen vaativa B-luokassa asti, mutta siitä korkeammalle tasolle ei oikein Mutkan kyvyt riitä. 

Luo kotisivut ilmaiseksi! Tämä verkkosivu on luotu Webnodella. Luo oma verkkosivusi ilmaiseksi tänään! Aloita