FS Curiosity


Perustiedot


Kutsumanimi: Karri

Rotu: Saksanratsuponi

Sukupuoli: Ori

Syntynyt: 26.11.2015

Väri: Kimo, papurikkokuvio

Painotus: Esteet

Tekijä: Kajo, kht Fourways

Ko: Helppo B

Re: 110 cm

Rekisterinumero: 20-00176

Tullut minulle 11.1.2020

Luonne

Karrilta löytyy energiaa kuin pienestä kylästä, eikä tämän ponin kanssa tule koskaan tylsää. Aina perus hoitotoimenpiteistä lähtien poni ei malttaisi pysyä sekuntiakaan paikallaan, vaan steppaa edestakaisin ja yrittää myös maistaa kaikkea harjoista suitsiin. Kun ponin pelleilyille ei suutu vaan osaa suhtautua niihin huumorilla, kaikki arkiset jutut onnistuvat hyvin. Taluttaessa vauhtia riittää, mutta yleisesti poni käyttäytyy narun päässä asiallisesti eikä yritä repiä narua kädestä. Karri on älyttömän seurallinen ja juoksee aina tarhassa vastaan. Se suhtautuu asioihin uteliaisuudella pelon sijaan, ja ori onkin todella rohkea tyyppi sekä kotitallilla että vieraassa ympäristössä. Muita hevosia kohtaan ori osaa olla ärsyttävä, ja se voikin tarhata vain harvojen hevosten kanssa, sillä tarhakaverilta vaaditaan todella pitkää pinnaa.

Ratsastaessa Karrin energisyys osaa olla toisinaan hiukan ongelma, sillä rauhallinen meno ei kuulu orin tapoihin. Sileän tehtävät ovat ponin mielestä tosi tylsiä, ja se yrittää vältellä keskittymistä lisäämällä vauhtia. Ponin kanssa ei kuitenkaan kannata alkaa vetokisaan, vaan rauhallisena pysymällä ja kärsivällisellä ratsastamisella välttyy kummankin osapuolen turhautumiselta. Tarpeeksi pitkän työskentelyn ja väsyttämisen jälkeen Karrin saa kuitenkin keskittymään jonkin verran, ja se omaakin todella nätit liikkeet.

Esteet ovat ehdottomasti Karrin ykkösjuttu. Vauhtia riittää niillä vielä enemmän kuin muuten, mutta rohkealla ratsastajalla ponin saa tekemään upeita suorituksia esteradoilla. Karrilla riittää ponnua korkeampiinkin luokkiin, ja ori hyppää kaikenlaiset esteet epäröimättä. Poni vaatii kuitenkin todella osaavan ratsastajan esteillä, sillä meno äityy helposti vaaralliseksi vauhdin lisääntyessä. Karri vaatii paljon ratsastajan tukea, mutta ei ole kovin tarkka esimerkiksi ponnistuspaikoista eikä kiellä juuri koskaan. Se ottaa helposti puomeja varsinkin silloin, jos ratsastaja ei ole tarkkana ja pidä pakettia kasassa. Karri on vielä nuori, eikä sillä ole menty maastoesteitä kovinkaan paljoa, mutta nekin poni hyppää innoissaan ja epäröimättä.

Maastossa Karri pysyy yllättävän rauhallisena ja pitää varsinkin pitkistä kävelylenkeistä. Reippaammilla lenkeillä se innostuu, mutta pysyy käsissä. Laukkapätkillä poni pukittelee innostuksesta varsinkin alussa, mutta siihen on helppo varautua. 

Luo kotisivut ilmaiseksi! Tämä verkkosivu on luotu Webnodella. Luo oma verkkosivusi ilmaiseksi tänään! Aloita