Fn Hipsun Hapsiainen


Perustiedot


Kutsumanimi: Hapsis

Rotu: Suomenhevonen

Sukupuoli: Ori

Syntynyt: 8.10.2010

Väri: Punarautias, liinaharja, läsi

Painotus: Kenttäratsastus

Tekijä: Hipsu, kht Foresta

Ko: GP

Re: 80 cm

Rekisterinumero: HHR 12157

Passi: 20-00175

Tullut minulle 6.10.2020 

Kilpailu- ja näyttelytulokset

  • Joulun viralliset suurnäyttelyt 12/2020, LKV2. - 58,6p irtoSERT, JS
  • Helmikuun viralliset näyttelyt 2/2021, LKV2. - 59,7p irtoSERT, JS
  • Viralliset näyttelyt 5/2021, LKV4. - 65,4 irtoSERT, JS
  • Joulun viralliset suurnäyttelyt 12/2021, LKV1, Best In Show - 67,2p MVA-sert, JS

Näyttelykuvat

Luonne

Hapsis on hyväkäytöksinen herrasmies ja on oiva ratsu kaikkiin kenttäratsastuksen lajeihin. Orimaisia piirteitä löytyy jonkin verran ja tarvitsee siksi napakan käsittelijän, mutta pahaa hän ei halua kenellekään. Hapsis tykkää erilaisista hoitotoimenpiteistä ja voisi seistä käytävällä harjattavana vaikka koko päivän. Muita hevosia kohtaan ori on pomottavaa sorttia, ja tarhaa helpoiten pienessä laumassa. Se haluaa omaa tilaa muilta hevosilta ja vetää korvat luimuun jos joku tulee liian lähelle.

Ratsastaessa koulu on Hapsiksen vahvin laji, ja orilla on suuret näyttävät liikkeet ja loistava työmotivaatio. Se ei ole herkimmästä päästä vaan vaatii selkeät ja napakat ohjeet, mutta oikealla ratsastajalla orista kuoriutuu mestaruustason kouluratsu. Hapsis ei aina jaksaisi hioa samaa tehtävää pitkään, vaan vaihtelevat tehtävät pitävät sen kiinnostuneena.

Esteillä Hapsis on vahva ja voimakas hyppääjä, ja korkeuden noustessa myös vauhtia löytyy. Ori hyppää hyvällä tekniikalla, mutta ratsastajalta vaaditaan kykyä mukautua yllättävän isoihin hyppyihin - Hapsis nimittäin tykkää ottaa hypyt varman päälle. Maastoesteet ovat Hapsiksen lempipuuhaa, se on varmajalkainen ja hyppää epäröimättä erikoisemmatkin esteet.

Hapsis on maastovarma, eikä sen kanssa ole pelkoa että se lähtisi käsistä tai säikkyisi turhia. Orin askeleet ovat tosin aika isot ja epämukavat istua, joten pidemmillä lenkeillä ratsastajan matkustusmukavuus ei ole parasta luokkaa.

Luo kotisivut ilmaiseksi! Tämä verkkosivu on luotu Webnodella. Luo oma verkkosivusi ilmaiseksi tänään! Aloita